fbpx WT Urban Kitchen

Bereiden

Bereiding 4-gangen menu

Als u een warm broodje wenst kunt u deze 2/3 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden plaatsen.

Knip het zakje granité van passievrucht (dessert) open en doe dit in een laag bakje en zet dit alvast voor het dessert in de vriezer.

Voorgerecht
Leg de roodbaars in een schaaltje en giet daarbij de leche de tigre, laat dit voor 15 min liggen om zacht ceviche te garen. U kunt de roodbaars verder garen door deze langer in de leche de tigre te laten liggen. Schep de quinoa op het bord, leg hier 1 niet gerolde plak blue skin op. Rol de blue, red en green skin radijs in een rolletje. Spuit op de blue skin radijs een dot mais crème op.  Hierop komt de gemengde salade. Leg de roodbaars links op het bord, hierop mogen de rolletjes van radijs. Schep als de laatste de leche de tigre in het bord.

Verwarm de oven voor op 140 graden voor de volgende gangen.

Tussengerecht
De cress mag u apart houden. Leg de blokjes gepofte bataat op een plateau en schuif deze voor 1 à 2 minuten in de oven. Verwarm de pompoencurrysoep op in een pan. Doe de lak en de garnalen in een pan en stoof hier de garnaal in op. (Deze kunt u in zijn geheel opeten.)
Leg de bataat in het bord, steek hiertussen de plakken van zoetzure pompoen en de door de lak gehaalde garnaaltjes.
Schep de crumble van pinda/cashew en banaan erover, hierop komt de cress. Schenk tot slot de pompoencurrysoep in en druppel wat korianderolie in de soep.

Laat de over op 140 graden aan voor het hoofdgerecht.

Hoofdgerecht
Rol de hertenstoof in de bloem en bak aan beide kanten krokant op middelhoog vuur. Leg deze vervolgens op een plateau samen met de gnochhi en anijspaddenstoel. Schuif deze voor 3 minuten in de oven. Verwarm de cacaojus en zout het hert na naar eigen smaak. Leg het hert op het bord, hierop gaat het krokant van cavolo nero, met daarop de witte kool en de anijspaddenstoel en tot slot de cress.
Naast het hert komt de gnochhi, hierop mag ook de pastrami van hert. Drapeer als laatste de cacaojus eromheen.

Dessert
Leg de carrotcake op het bord. Steek hierin het krokant van wortel en de meringue van hazelnoot. Schraap als laatste de granite naast de carrotcake. 

Bereiding vegetarisch menu

Voorgerecht
Rol de blue, red en green skin radijs op. Schep de quinoa op 2 plekken op het bord, leg op de rechter 1 niet gerolde plak blue skin radijs. Spuit hier een dot mais crème op, hierop komt de gemengde salade. De gerolde radijs komt links op de quinoa. Schep als de laatste de waterkerssaus op het bord.

Verwarm de oven voor op 140 graden, alvast voor de volgende gangen.

Tussengerecht
Leg de blokjes gepofte bataat op een plateau en schuif deze voor 1 à 2 minuten in de oven. Verwarm de pompoencurrysoep op in een pan. Leg de bataat in een soepkom, steek hiertussen de zoetzuren pompoen en de paksoi. Schep de crumble van pinda, cashew en banaan erover. Tot slot komt daarop de cress en schenk dan de pompoencurrysoep in.

Laat de over op 140 graden voor het hoofgerecht.

Hoofdgerecht
Leg de anijspaddenstoelen op een plateau en schuif deze de oven in voor 2 à 3 minuten. Stoof de fregola met een scheutje kraanwater op in een pan. Verwarm de paddenstoelensaus met rucola olie op in een pan. (NIET KOKEN). Schep de fregola in het bord, hierop komen de anijspaddenstoelen en daarom heen de saus. Garneer af met de krokante cavolo nero en de bijgeleverde cress.

Dessert
Leg de carrotcake op het bord. Steek hierin het krokant van wortel en de meringue van hazelnoot. Schraap als laatste de granite naast de carrotcake. 

Eet smakelijk!

Contact

location

Heuveloord 25A, 3523 CK Utrecht

opening

BRUNCH za & zo 10:00 – 12:30
LUNCH do t/m zo 13:00 – 15:30 
DINER 7 dagen per week vanaf 17:00