Bereiden

Bereiding 4-gangen menu – juni

Voorgerecht
Heilbot | koolrabi | sherry | macadamia | rucola
Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg de koolrabi salade op het bord.
Schuif de heilbot met korst voor 1 à 2 minuten de oven in, zodat de kou eraf is. Het is een koud voorgerecht. Leg de heilbot op de salade. Drapeer de dressing van sherry en rucola in het bord.
Doe de macadamia crumble op de heilbot.

Voorgerecht – vega menu
Inca tomaten mix | Bloody Mary | salie | aubergine | burrata
Smeer één lepel aubergine crème in een rondje op het bord, leg daarop een plak tomaat. Bovenop komen speels de parten inca tomaat. Spuit tussendoor dopjes burrata crème. Doe hier de croutons, olijvencrumble en de zoetzure groene peper bij. Als laatst komt de Bloody Mary (met salie-olie) dressing eromheen en garneert u het af met de cress.

Tussengerecht
Ravioli | truffel | pistache | nori | noilly prat

Warm de ravioli en de saus op in een pan. Leg de ravioli daarna op het bord met de saus van noilly prat. Als laatst de crumble van pistache en het nori krokantje. Verwarm de oven voor op 140 graden, dit is alvast voor het hoofdgerecht.

Hoofdgerecht
Entrecote | sukade | wortel | perzik | truffel

Pak een ovenschaal/plateau, leg hier de wortel op. Bak de polenta aan weerszijden goudbruin en leg deze op het plateau. Haal het sousvide gegaarde vlees (entrecote 1 stuk voor 2 personen) uit de vacumeerzak.
Bak de entrecote aan weerszijden naar wens in de pan met olie. Leg deze na het bakken ook op het plateau.
Schuif het plateau (met de polenta, bospeen en entrecote) voor 4 à 5 minuten in de oven. Stoof de sukade op in de jus. Het is mogelijk om de borden kort voor te verwarmen in de oven.
Haal het plateau uit de oven, zout alles licht na en snijdt het vlees. Leg de polenta en de perzik op het bord met daarop het gesneden vlees. Dresseer daarop de wortel en sukade. Leg hierop het krokant van Parmezaan. Als laatst drapeert u de jus eromheen.

Hoofdgerecht – vega menu
Entrecote | sukade | wortel | perzik | truffel
Pak een ovenschaal/plateau, leg hier de wortel op. Bak de polenta aan weerszijden goudbruin en leg deze op het plateau. Haal het sousvide gegaarde vlees (entrecote 1 stuk voor 2 personen) uit de vacumeerzak.
Bak de entrecote aan weerszijden naar wens in de pan met olie. Leg deze na het bakken ook op het plateau.
Schuif het plateau (met de polenta, bospeen en entrecote) voor 4 à 5 minuten in de oven. Stoof de sukade op in de jus. Het is mogelijk om de borden kort voor te verwarmen in de oven.
Haal het plateau uit de oven, zout alles licht na en snijdt het vlees. Leg de polenta en de perzik op het bord met daarop het gesneden vlees. Dresseer daarop de wortel en sukade. Leg hierop het krokant van Parmezaan. Als laatst drapeert u de jus eromheen.

Dessert
Aardbei | vlierbes | kalamansi | mascarpone | amandel

Leg de amandel cake op het bord, doe hierop de mascarpone en aardbeigel, daarop de aardbeien en tot slot de crumble en de meringue.

Eet smakelijk!

Contact

location

Heuveloord 25A, 3523 CK Utrecht

opening

BRUNCH vr t/m zo 10:00 – 12:30
LUNCH do t/m zo 13:00 – 15:30 
DINER 7 dagen per week vanaf 17:00