fbpx WT Urban Kitchen

Bereiden

Bereiding 4-gangen menu

Knip het zakje granité van druif (dessert) open en doe dit in een laag bakje en zet dit alvast voor het dessert in de vriezer.

Voorgerecht
Warm de tandoori saus op in een pan. Leg met een lepel de kikkererwt crème op het bord, leg de kropsla hierop en schenk daarbij de tandoori saus. Dresseer op de kropsla de ansjovis, zeemelde, gepekelde citroen, ingelegde ui en cress. Als laatst komt de olie van vadouvan over de kropsla.

Haal de garnituren van het tussengerecht uit de koelkast zodat deze op temperatuur kunnen komen.

Voorgerecht – vega menu
Warm de tandoori saus op in een pan. Leg met een lepel de kikkererwt crème op het bord, leg de kropsla hierop en schenk daarbij de tandoori saus. Dresseer op de kropsla de ansjovis, zeemelde, gepekelde citroen, ingelegde ui en cress. Als laatst komt de olie van vadouvan over de kropsla.

Haal de garnituren van het tussengerecht uit de koelkast zodat deze op temperatuur kunnen komen.

Tussengerecht
Warm de zuurkool velouté op in een pan, verwarm in een andere pan de kalfswang. Leg in een soepkom of diepbord de knolselderij, schep hierop de warme kalfswang. Op de kalfswang komt de bleekselderij, walnoot en bosui. Schenk als laatste de velouté in.

Zet een pan met water op (niet kokend!)
Zet de oven op 140 graden hete lucht om de garnituren op te warmen.

Tussengerecht – vega menu Warm de zuurkool velouté op in een pan.
Leg in een soepkom of diepbord de knolselderij, hierop komt de bleekselderij, walnoot en bosui.

Schenk als laatste de velouté in.

Hoofdgerecht
Verwarm de herten sukade op in een pan.
Leg op een oven bestendig plateau de pastinaak, cantharel en schuif deze voor 3 minuten de oven in.
Laat het vacuumzakje met roulleaux (hert, kip, lardo & pistache) en jus (van hert en laurier) in een pan met heet water (niet kokend!)
De roulleaux is warm na ongeveer 3/4 minuten.
Haal dit uit het water en leg op het ovenplateau en de jus in een bakje om later op het bord te doen.
Leg de roulleaux op het bord met daarnaast de pastinaak. Op de pastinaak komt de herten sukade. Leg de bosbes, peterseliewortel en cantharel daaromheen. De jus kunt u naast de roulleaux drapperen.

Hoofdgerecht – vega menu
Warm de paella op in de pan, voeg naar eigen inzicht water toe.
Warm in een andere pan de aubergine compote op.
Breng de paprikasaus op temperatuur in een pan.
Schep de paella in het bord, leg daar de tempura zeesla op. Op de zeesla schep je de aubergine compote. Dresseer daarop luchtig de zeegroenten.Schenk als laatste de saus erbij.

Dessert
Garneer de panna cotta van specerijen met de crumble van chocolade en schraap met een vork de granité van druif over het dessert.

Eet smakelijk!

Contact

location

Heuveloord 25A, 3523 CK Utrecht

opening

BRUNCH za & zo 10:00 – 12:30
LUNCH do t/m zo 13:00 – 15:30 
DINER 7 dagen per week vanaf 17:00