Bereiden

Bereiding 4-gangen menu – juli

Voorgerecht
Haal de gepofte biet uit het bakje en plaats deze op het midden van het bord met de crème van hummus daarop. Dresseer op de hummus de Katjang Pedis en dek de hummus af met de komkommer (liefst een beetje in elkaar gevouwen zodat deze op een roos lijkt). Garneer dit daarna af met het Oost-Indische kers blad en schenk de curry saus met pandan olie eromheen

Voorgerecht – vega menu
Haal de gepofte biet uit het bakje en plaats deze op het midden van het bord met de crème van hummus daarop. Dresseer op de hummus de Katjang Pedis en dek de hummus af met de komkommer (liefst een beetje in elkaar gevouwen zodat deze op een roos lijkt). Garneer dit daarna af met het Oost-Indische kers blad en schenk de curry saus met pandan olie eromheen

Tussengerecht
Leg de moot gerookte zalm in het midden van het bord. Maak op de zalm kleine dotjes van de soja gel en appel gel. Garneer hierop de druifschijfjes en doe daarop de haringkuit. Versier de rest van de zalm met de boragecress en de kroepoekjes. Doe hieromheen de dressing van snijboon en olie van buikspek. Verwarm de oven voor op 140 graden, dit is alvast voor het hoofdgerecht.

Tussengerecht – vega menu Warm de ravioli en de saus op in een pan. Leg de ravioli daarna op het bord met de saus van noilly prat. Als laatst de crumble van pistache en het nori krokantje. Verwarm de oven voor op 140 graden, dit is alvast voor het hoofdgerecht.

Hoofdgerecht
Bak de roulleau van kalf aan alle kanten rondom goudbruin, doe dit ook met je diamanthaas. Leg deze op een plateau met de bospeen en mais, gaar deze nog 3 a 4 min in de oven en laat even rusten. Verwarm de maiscrème en sukade in aparte pannen. Bloem de polenta en frituur of bak deze aan alle kanten goudbruin en doe deze apart in een bakje met de piment mayonaise. Portioneer de roulleau en leg deze op het midden van het bord.

Dresseer de maiscrème, sukade en bospeen rondom de roulleau. Maak het gerecht vervolgens af met de jus, gremolata en garneer af met de bijbehorende cress.

Hoofdgerecht – vega menu
Pak een ovenschaal/plateau, leg hier de wortel en artisjok op. Schuif het plateau (met de wortel en artisjok) voor 4 a 5 minuten in de oven. Bak de polenta aan weerszijden goudbruin. Warm de soja beurre blanc op. Het is mogelijk om de borden kort voor te verwarmen in de oven.

Haal het plateau uit de oven, zout alles licht na. Leg de polenta op het bord, hierop de uitgestoken gepofte wortel en artisjok. Maak een streep met de gember mayonaise over de gepofte wortel. Plaats hierop de perzik, geraspte truffel en cress. Als laatst komt de soja beurre blanc in het bord.

Dessert
Garneer het dessert af met de crumble en merengue. We laten aan u de keuze of u het dessert in het bakje wilt afdressen of op een bord. Indien u voor een bord kiest adviseren wij u het bakje open te knippen.

Eet smakelijk!

Contact

location

Heuveloord 25A, 3523 CK Utrecht

opening

BRUNCH vr t/m zo 10:00 – 12:30
LUNCH do t/m zo 13:00 – 15:30 
DINER 7 dagen per week vanaf 17:00