Bereiden

Bereiding 4-gangen menu
18 januari t/m 7 februari

De ingrediënten mogen een half uur voor bereiding uit de koeling.
Het brood dient u af te bakken in een voorverwarmde oven van 180 graden 7/8 minuten.

Schenk de granité (van framboos en sake) in een lage bak en zet dit in de vriezer.
Verlaag de temperatuur van de oven naar 120 graden.

Voorgerecht
Plaats de heilbot met de korst van sobrasada in de oven voor 2-3 minuten.

Leg alvast de salade van knolselderij/groene appel in het midden van het bord. Leg daarop de heilbot en schenk eromheen de passievrucht/langoustine vinaigrette. Als laatst komt op de heilbot de frisee/dille/kervel salade.

Tussengerecht
Schenk de soep in de pan en breng deze aan de kook, niet laten inkoken. Leg de gnocchi op een ovenplaat en zet deze voor 1-2 min in de oven. Leg de gnocchi in het midden van het soepbord en spuit hierop de crème van mosterd/honing/mierikswortel. Daarop komt de freekeh (granen). Schenk hieromheen de soep en tot slot mag de hari nori (op basis van zeewier) erop.

Hoofdgerecht
Verwarm de gyoza’s in een pan met de plumwine, niet laten koken.
Zet een bakpan op met bakboter en laat deze zeer heet worden. De flanksteak mag aan 2 kanten flink gebakken worden en blus dit daarna af met de soja en ketjap lak. Zorg ervoor dat de lak goed aan het vlees plakt. Bewaar de lak in de pan, hier kan straks de bosui doorheen gehaald worden. Schuif het vlees op een plateau voor 3/4 minuten in een voorverwarmde oven op 120 graden. Snijdt het vlees.

Leg op het bord de zoetzure wortellinten naast elkaar. Hierop komen de gyoza’s. Leg boven op de gyoza’s de dungesneden biet en daarnaast de geglaceerde bosui. Steek het wortelloof tussen de gyoza’s en maak af met de gepofte rijst. Aan de linkerkant plaatst u de flanksteak en tot slot schenkt u de lak van soja en ketjap over het vlees.

Dessert
Zet het bakje met het dessert omgekeerd op het bord, zodat deze eruit komt. Leg de merengue van sumak boven op de pudding. Schraap daarna met een vork de granité over het dessert.

Bereiding vegetarisch menu

De ingrediënten mogen een half uur voor bereiding uit de koeling.
Het brood dient u af te bakken in een voorverwarmde oven van 180 graden 7/8 minuten.
Mocht u een frituur hebben dan kunt u deze alvast klaarzetten voor de polenta, anders is een bakpan ook goed.

Schenk de granité (van framboos en sake) in een lage bak en zet dit in de vriezer.
Verlaag de temperatuur van de oven naar 120 graden.

Voorgerecht
Plaats de blini’s op een bakplaat en doe deze voor 2 minuten in de oven, zodat deze warm zijn.

Het vetvrije papiertje met logo mag op een bord. Plaats hierop de drie blini’s, op elke blini mag een lepel zure room, druk deze een beetje in. Bovenop op de zure room mag de vegetarische kaviaar van soja en kombu. Garneer ze individueel af met de frisee/dille/kervel salade.

Tussengerecht
Schenk de soep in de pan en breng deze aan de kook, niet laten inkoken. Leg de gnocchi op een ovenplaat en zet deze voor 1-2 min in de oven. Leg de gnocchi in het midden van het soepbord en spuit hierop de crème van mosterd/honing/mierikswortel. Daarop komt de freekeh (granen). Schenk hieromheen de soep en als laatst mag de hari nori (op basis van zeewier) erop.

Hoofdgerecht
Rol de zoetzure wortel linten (paars, oranje, geel) tot kleine kokers.
Leg de crème van knol/piccalilly in een pan en laat deze warm worden, niet koken. De jus van ui en knolselderij mag in een pan met daarbij de rondjes van biet, dit mag één keer koken.

Bloem de polenta, frituur of bak in ruim olie de polenta rondom goudbruin en leg daarna op keukenpapier. Leg een beetje crème van knol/piccalilly op het bord en plaats hierop de polenta. Leg op de polenta de rest van de crème. Plaats in de crème de zoetzure wortels en de rode biet. De rauwe biet mag er ook bovenop met de daikon cress. Schenk de jus van ui en knolselderij eromheen.

Dessert
Zet het bakje met het dessert omgekeerd op het bord, zodat deze eruit komt. Leg de merengue van sumak boven op de pudding. Schraap daarna met een vork de granité over het dessert.

Eet smakelijk!

Contact

location

Heuveloord 25A, 3523 CK Utrecht

opening

LUNCH do t/m zo 12:00 – 15:30 
DINER 7 dagen per week vanaf 17:30